Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

#80250

(PW) ·
| Do ulubionych
Mamy różne talenty - ja umiem robić ciasta - i to takie, jakie alergicy lubią - bez mleka, bez jajek, bez glutenu itp. Zaczęłam się tym interesować, bo mój brat ma dużą alergię na laktozę i zawsze był jednym z tych dzieci, które na własnych urodzinach nie mogły spróbować własnego tortu, a na rodzinnych imprezach gapił się ze smutkiem na innych jedzących.

Z czasem zainteresowanie rozwinęło się w małe hobby, a że swego czasu druga połowa była wegańska, to nauczyłam się w taki sposób piec. Drugiej połowy już nie ma, wegańskie wypieki pozostały. Sama weganką/wegetarianką nie jestem.

Odezwała się do mnie jakaś dziewczyna (D), znajoma znajomej, chcąca zamówić wegański wypiek. Raczej się tym nie zajmuję (nie ten level), jednak ona nie chciała nic skomplikowanego, a i mi się miło zrobiło - w końcu ktoś mnie polecił. Omawiamy szczegóły (składniki, koszta) i w końcu zeszło na dietę.

D: - A jak długo jesteś weganką?
J: - Nie jestem.
D: - Jak to?
J: - No nie jestem, wegetarianką też nie.
D: - To niby skąd umiesz piec?
J: - Ex był weganinem.
D: - Nic dziwnego, że cię rzucił.

Potem pisała coś, że nie jest zainteresowana, bo "Nie chce ciasta z składników, które leżało obok padliny". Nawet sugerowała, że używam jajek, skoro jej ideały nie są moimi.

Się potem weganie dziwią, że ludzie negatywnie reagują na ich widok.

Ciacho

Skomentuj (62) Pobierz ten tekst w formie obrazka
Ocena: 194 (210)

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…