Czasy jakie są każdy widzi. Dlatego myślę o rozkręceniu czegoś swojego. Między innymi chciałabym sprzedawać chleb na zakwasie, który piekę.
Info z sanepidu - jeśli chodzi o chleb to nie ma najmniejszych szans o pozwolenie na takie coś, w domowych warunkach. Gdybym chciała piec torty, nie ma problemu, rejestruje działalność jako - "catering u klienta, lub w miejscu wskazanym przez niego", wyrabiam książeczkę i heja, robię torty "u klienta". Z chlebem nie można. Znam kilka osób które zatruł się tortami, ciastami i innymi. Chlebem? Nie znam żadnej, ale to właśnie chleba nie można produkować.
Info z sanepidu - jeśli chodzi o chleb to nie ma najmniejszych szans o pozwolenie na takie coś, w domowych warunkach. Gdybym chciała piec torty, nie ma problemu, rejestruje działalność jako - "catering u klienta, lub w miejscu wskazanym przez niego", wyrabiam książeczkę i heja, robię torty "u klienta". Z chlebem nie można. Znam kilka osób które zatruł się tortami, ciastami i innymi. Chlebem? Nie znam żadnej, ale to właśnie chleba nie można produkować.
gastronomia
Ocena:
584
(718)
Komentarze