Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
zarchiwizowany

#59240

przez (PW) ·
| było | Do ulubionych
Historia ElDupa (http://piekielni.pl/59197) o braku poszanowania pracowników "niskiej rangi", takich jak kasjer, przypomniała mi sytuację, która mnie spotkała parę lat temu.

Pracowałam wówczas sezonowo nad naszym polskim morzem jako kelnerka i jednym z moich zadań tego dnia było umycie okien w lokalu. Rozumiem, że, aby ktoś mógł mieć wakacje, ktoś inny musi pracować, ale komentarze podpitych wczasowiczów typu "szoruj, szoruj, ino się nie rozchoruj" (nigdy tego tekstu nie zapomnę ☺) są zwyczajnym prostactwem.

I na koniec dobra rada: nie obrażaj/poniżaj ludzi, którzy później ci zrobią coś do jedzenia. Jest to złota zasada, szczególnie aktualna właśnie nad naszym morzem, gdzie ludzie nieświadomie zjadają rzeczy, przez które normalnie mogliby puścić porządnego pawia- i jeszcze za to płacą krocie.

gastronomia

Skomentuj (12) Pobierz ten tekst w formie obrazka
Ocena: 163 (327)

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…